2014. június 9., hétfő

Házi zsemle - egyszerű és nagyszerű














Amióta megosztotta velem Renáta a tuti zsemle receptjét, nincs is kedvem a bolti felfújt, vagy éppen száraz zsemlékhez, inkább megsütöm. A recept azért is nagyon jó, mert kenyérsütő gépben elkészíthető a tészta, így nem kell külön keleszteni (élesztgetni), hanem csak a hozzávalókat bepakolom a gépbe, rendszerint este, úgy, hogy reggelre, ébredés környékére kész legyen a tészta. Természetesen a sütés már a sütő dolga, de a kész tésztát cipókra szedni kb. öt perc. Az eredmény eddig mindenkinek nagyon tetszett, bátran ajánlom hát!




Zsemle, ahogy mi szeretjük


Hozzávalók:

1,5 dl tej
1,5 dl víz
20 g olvasztott vaj
20 g cukor
15 g só
48 dkg liszt
5 dkg élesztő

A hozzávalókat (először a folyékony összetevőket) beleteszem a kenyérsütő gépbe, majd beállítom a "tészta" készítése programot, nálam a 7. program a gépben. Ha elkészült, akkor 20 percet pihentetem a tésztát, majd kicipózom, vízzel lekenem közvetlenül a sütés előtt. Előmelegített, 180 fokos sütőben, légkeveréses programmal megsütöm a zsemléket.

Jó étvágyat!

Köszi, Polip!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése